1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2. Race: Bahrain: 16.10.2016

Discussion in 'Races 2016' started by adminf1pro, Oct 8, 2016.

 1. Roman G

  Roman G Moderator Staff Member

  Q-soliidno,čeprav je bilo še kar nekaj rezerve.Vendar mi telefonski klic ni dovoljeval še en izhod na stezo.

  Štart-Dober prehitim dva voznika,vendar ker v prviem ovinku puščam prostor vozniku,ki je bil na mojem desnem zadku,izgubim dva mesta.Tako da sem zopet na 5 mestu.Do prvega postanka se prebijem na 3 mesto.Počasi lovim Mrharja na drugem.Na žalost zavije v bokse in tako ni bilo nič z dvoboji z njim.Čeprav sem se jih veselil.Je eden najbolj fer voznikov,ko se boriš direktno z njim za pozicije.Zavihtim se na 2 mesto.Tu pa se pričnejo dogajati "budaleštine".Prvo prestavlja Alija po celi stezi.Enkrat je levo izven steze,nato 200m metrov pred menoj, kar naenkrat pol metra pred menoj.Predvidevam,da vsi veste kaj se je zgodilo potem,če upoštevate ,da je to na zaviranju,na zadnji ravnini pri 300 km/h.Na sreco dirkalnik ni moškodovan.Gume pa nažalost fuč.Tako na hitro spremenim taktiko in zavijem v boks.Tu pa druga "budaleština".Zgrešim tipko omejevalca hitrosti in v bokse priletim z 106 Km/h.Kazen,10s postanek v boksih.Super!!!!!!.Pa je šla super dirka v Kura...............!!!!!! :).Z drugega mesta padem na šesto.Super.Hitro se sprijaznim z tem in si rečem,gremo na lov po pike.Čim več,kolikor se bo dalo.In izplačalo se je.Stopničke-3 mesto.Z grenkim priokusom,da bi se lahko (brez 10s kazni in nesreče) boril za zmago.

  Bravo prvim dvema,zasluženo.In pohvala tudi vsem drugim za fer in korektno dirko.Pohvalil bi tudi zaostankarje,ki so se pravilno in fer odmikal.

  Se vidmo na nasledni dirki.
   
  Grega, Ali and adminf1pro like this.
 2. starilisjakf1

  starilisjakf1 New Member

  Q- Odpeljal odlicno, Gregor je bil malo hitrejsi potem pa kar velik luft do naslednjih sem bil presenecen.
  R-Koncno startam skoraj brez napake tako ,da ni bilo problemov v prvem ovinku.Ostanem za Gregorjem imel je peklenski tempo tako ,da mu razen v prvih nekaj krogih nisem mogel blizu plus gume mi je jedlo kot za stavo ,nato grem po soft tam sem bil pa kot na ledu tako ,da sem jih hitreje ogulil kot SS Posledicno me je ujel in prehitel Roman ,pustil sem mu ravno toliko placa kot je predpisano hehe.Tako ,da vekslam nazaj na SS imam dva dobra dvoboja vmes z Damirjem in enkrat z Frenkom kjer sva si bila zelo blizu vendar korektno res dirkasko,Damirja 2X prehitim na ciljni ravnini potem pa se zadnjic v boxe in Connect Lost na zalost.Stopnicke so bile na dlani pa drugic vec srece.Cestitke vsem ne vem pa se kje je Gregor izgubil zmago.Pozdrav do naslednjic.
   
  Last edited: Oct 17, 2016
  Grega, Ali and adminf1pro like this.
 3. Grega

  Grega New Member

  Q - prvi pole :) Upam, da ne zadnji...

  R- Štartam vredu, Mrhar me sledi, ampak sem malo hitrejši. Do prvih postankov je bilo tam pa tam malo lagga, ampak se je še dalo vozit, po drugem postanku, pa je tako štekalo, da sem že mislil, da ne bom mogel do konca odpeljati...ampak sem se potrudil za drugo mesto. Sandi, mislim, da sem dirko zgubil zaradi lagga, saj sem zadnjih 20 krogov vozil zelo z rezervo, kolikor je pač šlo, da sem še ostal na progi...drugače sem imel upanje in verjetno bi tudi zmagal svojo prvo dirko tukaj. Pa tudi 2. mesto je ok.
  Čestitke vsem :)
   
  Ali and starilisjakf1 like this.
 4. Frenk Kosi

  Frenk Kosi Member

  Q - odločim se za SOFT gume, ker sem vedel, da bom nekje okoli 5. ali 6. mesta

  R - štart ok, kmalu me začne loviti Roman in me tudi prehiti, počasi napredujem z drugačno taktiko, za zadnjo rundo vzamem SSOFT, nakoncu 1. mesto.
  Lagg sem imel samo 1x in to cca 1 sek, drugače je blo OK.

  Se vidimo na Kitajski!
   
  Roman G and Ali like this.
 5. Nejc89

  Nejc89 New Member

  Q-nisem nič vadil s praznim in tudi seta nisem imel posebnega za Q tako da me je 9. mesto kar presenetilo, čeprav bi mogoče se dalo odpeljati saj za eno mesto višje.
  R- Začetek soliden, sam kaj ko sem že v drugem krogu v prvem ovinku prepozno zaviral in me je odneslo ven. Na progo se vrnem normalno ne da bi sekal kateri koli ovinek, pa vseeno dobim kazen 10s in nato v naslednjih še ne 10 krogih mi doletita še dve kazni 10s, ki pa še sedaj točno ne vem kaj sem naredil narobe. Nekaj je že moralo biti, zastonj je najverjetneje ravno nisem dobil. No dirko sem si hitro uničil, vendar nisem obupal, saj sem vedel da sem od nekaterih pred menoj hitrejši, tako da sem se veselo lotil lovljenja. No na koncu mi je uspelo ujeti le mojega moštvenega kolega Aleša, ki sem ga prehitel med tem ko je bil v boksih. S 8. mesto sem zadovoljen, s samo vožnjo pa malo manj. Se bo potrebno v prihodnosti malo bolj posvetiti treningom.
   
  Roman G and Ali like this.

Share This Page